Skip links

Nominatie

2021

Gebiedsontwikkeling Verde Vista Meerburg van OMM & Gemeente Zoeterwoude is genomineerd voor de Middenhuur Award.

De vastgelopen Nederlandse woningmarkt kan wel wat smeerolie gebruiken. Middenhuur is daar zeer geschikt voor. Met de nieuwe wijk Verde Vista Meerburg van OMM & Gemeente Zoeterwoude wordt er duidelijk binnen dit segment waarde toegevoegd. Volgens de jury een terechte nominatie.

Organisatie: OMM (& Gemeente Zoeterwoude)

Categorie: overheid

Inzending: Verde Vista Meerburg

Ontwikkelingsmaatschappij Meerburg (OMM), een participatie van de Gemeente Zoeterwoude en BNG Gebiedsontwikkeling, realiseert langs de A4 bij Zoeterwoude een totale nieuwe wijk Verde Vista Meerburg. In totaal beslaat de ontwikkelingslocatie zo’n 14,5 hectare. Het oorspronkelijke plan, het creëren van extra kantoren, ging van tafel en door de enorme woningnood werd de nieuwe wijk Meerburg in Zoeterwoude een woonbuurt. De gemeente had als wens dat er een sterk gevarieerd woonaanbod voor diverse doelgroepen moest komen, waaronder duurzame middenhuur appartementen.

De start in 2015 was met eengezinswoningen in het segment koop en sociale huur. Dit werd opgevolgd door twee-onder-een-kapwoningen en middenhuur appartementen. Het eerste appartementencomplex omvat 87 middenhuur woningen. Inmiddels is de bouw van nog eens 45 sociale huur en 105 middenhuur appartementen gaande. De gebouwen worden voorzien van meerdere fietsenstallingen, parkeergarages, horeca en een Jumbo supermarkt.

Meer informatie over deze nominatie

Wat vindt de jury?

“De volledig nieuwe wijk Verde Vista Meerburg is heel divers. Als alles straks af is, is er sociale huur, koop, horeca, een supermarkt en middenhuur gerealiseerd.”

Wabe van Enk
Wabe van Enk
Jurylid Middenhuur Award 2021

“Van een plan voor extra kantoren naar uitsluitend nieuwe woningen. Een verandering die echt bijdraagt aan het woningtekort hier in de regio.”

Martijn Balster
Martijn Balster
Jurylid Middenhuur Award 2021
Terug naar alle nominaties