Skip links

Jury

Wie is wie?

Peter Boelhouwer

Hoogleraar TU Delft

Peter Boelhouwer werkt sinds 1988 bij de TU Delft en is sinds 2001 hoogleraar huisvestingssystement, in de periode 2003-2013 wetenschappelijk directeur van het Onderzoekinstituut OTB en sinds juni 2013 afdelingsvoorzitter van de afdeling OTB onderzoek voor de gebouwde omgeving van de faculteit Bouwkunde.

Hans Ton

Directeur wonen Ministerie BZK

Hans Ton is directeur Wonen bij het ministerie van Binnenlandse Zaken en Koninkrijksrelaties en houdt zich vrijwel dagelijks bezig met alle ontwikkelingen rondom middenhuur. Voor BZK was hij directeur Werknemersregelingen bij het ministerie van Sociale Zaken en Werkgelegenheid (SZW). Daarvoor vervulde hij diverse andere managementfuncties bij dit ministerie. Hans Ton studeerde Rurale ontwikkelingsstudies aan de Wageningen Universiteit.

Jury skills

Hoe scoort het vijftal?

Kennis van Nederlandse woningmarkt

Ervaring met middenhuur

Onafhankelijkheid

Jos Melchers

Directeur gebiedsontwikkeling Rotterdam

Jos Melchers werkt sinds 1985 in de vastgoedsector. Zo was hij onder meer als ontwikkelaar belast met vaak complexe, grootschalige, multifunctionele binnenstedelijke projecten. Rotterdamse projecten die onder zijn verantwoordelijkheid werden ontwikkeld zijn onder andere De Rotterdam en First. Ook was hij eerder partner in OperatieNL. Jos Melchers is bouwkundig ingenieur, met als afstudeerrichting architectuur.

Esther Geuting

Directeur innovatie Stec Groep

Esther Geuting is sinds 2001 werkzaam bij advies- en onderzoeksbureau Stec Groep. Sinds 2012 is zij directeur innovatie. Ze heeft zich met name gespecialiseerd op vastgoedprojecten, voor zowel ministeries, steden, projectontwikkelaars en institutionele beleggers. Esther is tevens juryvoorzitter.

Wabe van Enk

Partner, hoofdredacteur PropertyNL

Wabe van Enk is directeur/hoofdredacteur van PropertyNL en PropertyEU. Na een loopbaan als journalist bij Het Financieele Dagblad, NRC Handelsblad en hoofdredacteur VGM, stond hij in 2000 aan de wieg van PropertyNL. Na succes van de Nederlandse editie werd in 2006 PropertyEU opgericht. PropertyNL en -EU zijn bekend vanwege de onafhankelijke research met redacties in Utrecht, Londen en Rome en maken dagelijkse nieuwsbrieven, magazines en researchuitgaven.
PropertyNL is onderdeel van de FD Mediagroep.

Betrokkenheid

Wat houdt de jury dagelijks bezig?

De onafhankelijke juryleden editie 2023 houden zich elke dag bezig met verschillende aspecten van de Nederlandse woningmarkt.

Onderzoek
Rapportage
Inspireren
Luisteren

Beleid
Middenhuur
Advies
Lesgeven

Stimuleren
Verbinden
Kennis delen
Realiseren

Uitreiking

13 juni 2023 PROVADA Amsterdam, stand PropertyNL, hal 12.49

Nomineer een organisatie

De jury van de Middenhuur Award editie 2023 is geheel onafhankelijk en wijst gezamenlijk en unaniem de winnaar aan.

Nomineer een organisatie
Neem contact op