Skip links

Nominatie

2021

Inzending Woonfonds Rijswijk van Gemeente Rijswijk is genomineerd voor de Middenhuur Award.

De vastgelopen Nederlandse woningmarkt kan wel wat smeerolie gebruiken. Middenhuur is daar zeer geschikt voor. Met het Woonfonds van Gemeente Rijswijk wordt er duidelijk binnen dit segment waarde toegevoegd. Volgens de jury een terechte nominatie.

Organisatie: Gemeente Rijswijk

Categorie: overheid

Inzending: Woonfonds Rijswijk

De Gemeente Rijswijk gaat zelf 100 woningen in de middenhuur realiseren. Het initiatief vertaalt zich naar de oprichting en deelname aan het woonfonds Rijswijk. Het woonfonds moet zorgen voor doorstroming uit de sociale sector en meer betaalbare woningen voor de middeninkomens. Wethouders Johanna Besteman (wonen) en Jeffrey Keus (financiën) zijn nauw betrokken bij dit project.

De 100 nieuwe huurwoningen worden gerealiseerd in de duurzame wijk Rijswijk Buiten en verdeeld over 62 appartementen en 38 eengezinswoningen. De gemeente heeft als participant een belang genomen in het fonds en zorgt er voor dat de huren op de lange termijn gematigd blijven. Tegelijkertijd wordt de doorstroming vanuit het sociale huursegment bevorderd. December 2021 start Dura Vermeer met de bouw.

Meer informatie over deze nominatie

Wat vindt de jury?

“Scheefwoners willen wel doorstromen, maar er is nauwelijks middenhuur of betaalbare koop. Deze gemeente snapt dat met dit woonfonds er een enorme doorstroming in gang wordt gezet.”

Peter Boelhouwer
Peter Boelhouwer
Jurylid Middenhuur Award 2021

“Inmiddels wordt met positieve belangstelling dit traject van de gemeente Rijswijk gevolgd door het ministerie van BZK. We begrijpen de problematiek en de gewenste invloed hierop van de gemeente.”

Hans Ton
Hans Ton
Jurylid Middenhuur Award 2021
Terug naar alle nominaties