Skip links

Nominatie

2021

Platform ‘Versnelling woningbouw’ van Provincie Utrecht is genomineerd voor de Middenhuur Award.

De vastgelopen Nederlandse woningmarkt kan wel wat smeerolie gebruiken. Middenhuur is daar zeer geschikt voor. Met het platform ‘versnelling woningbouw’ van Provincie Utrecht wordt er duidelijk binnen dit segment waarde toegevoegd. Volgens de jury een terechte nominatie.

Organisatie: Provincie Utrecht

Categorie: platform / overheid

Inzending: Versnelling woningbouw

De Provincie Utrecht maakt al lange tijd veel werk van de vastgelopen woningmarkt. Zo lanceerde het begin 2021 Monitor Wonen, dat kennis bundelt van de nieuwste bouwplannen en bestaande woningmarkt statistieken binnen de provincie. De provincie Utrecht werkt samen met overheden en bedrijven aan de bouw van 100.000 woningen tot 2030. Gedeputeerde Binnenstedelijke Ontwikkeling en Wonen Rob van Muilekom wil dat de helft van deze woningen binnen het sociale en middenhuur segment valt.

Nu is daar platform Versnelling Woningbouw bijgekomen, met onder meer het vaste thema middenhuur. Het platform helpt gemeenten, woningcorporaties en projectontwikkelaars bij het terugdringen van het woningtekort. De website deelt kennis, informeert over beleid en biedt ondersteuning aan, onder andere door middenhuur bijeenkomsten te organiseren. Eerder werd rondom middenhuur al het biedboek en een challenge opgezet.

Meer informatie over deze nominatie

Wat vindt de jury?

“Indrukwekkend om te zien wat een andere provincie doet om het woningtekort terug te dringen. Goed dat daarbij vooral de nadruk op sociale huur én middenhuur ligt.”

Martijn Balster
Martijn Balster
Jurylid Middenhuur Award 2021

“Na het biedboek, de middenhuur challenge en monitor wonen is het online platform versnelling woningbouw een krachtig instrument van de provincie.”

Wabe van Enk
Wabe van Enk
Jurylid Middenhuur Award 2021
Terug naar alle nominaties