Skip to main content

Nominatie 1 – LittleC – Era Contour

Organisatie:

ERA Contour / JP van Eesteren

Project:

Little C Rotterdam

Locatie:

Little C is een nieuwbouwproject in hartje Rotterdam van ERA Contour en JP van Eesteren. Op de kop van de Coolhaven zijn ruim 300 woningen gekomen, bestaande uit koop en (tweederde) middenhuur. Daarnaast is er 10.000 m2 aan diverse (plint)faciliteiten en werkruimten gerealiseerd.

Het project heeft een divers (woon)programma en bestaat uit appartementen, lofts, studio’s, daktuinen, ontmoetingspleinen, kantoren, werkplekken, ateliers, horeca en kleinschalige winkels. Er is sprake van stedelijke verdichting en tegelijkertijd wonen en werken in de luwte. Het ontwerp heeft een authentieke en industriële uitstraling, die doet denken aan een wereldstad als New York.

Bouwinvest stapte in de middenhuur woningen en heeft inmiddels alles verhuurd.