Skip to main content

Nominatie 5 – BUUR – Wonam

Organisatie:

Wonam

Project:

BUUR

Locatie:

Leidsche Rijn Utrecht

In Leidsche Rijn Centrum verrijst BUUR, een bijzonder nieuwbouwproject van Wonam (en ook woningcorporaties Mitros en Portaal). BUUR bestaat uit 3 gebouwen met 454 huurwoningen. Het worden 2-en 3-kamerappartementen, waarvan 314 woningen in de sociale huur en 140 in de middenhuur. Op de begane grond, in het verlengde van de winkelstraat, komt een levendige plint (o.a. te huur voor ambachtelijke ondernemers). Onder 2 gebouwen komen gezamenlijke parkeergarages en fietsenstallingen.

BUUR staat midden in de samenleving. Hier leven buren niet naast elkaar, maar mét elkaar. Om ontmoeting te stimuleren, worden alle gebouwen gemengd. Huurders van sociale huurwoningen wonen samen met huurders van midden huurwoningen. De woningen worden verhuurd volgens het Actieplan Middenhuur van de gemeente Utrecht.

Het project wordt gerealiseerd op de zuidpunt van Leidsche Rijn Centrum, op 5 minuten loopafstand vanaf het NS-station Leidsche Rijn en in het verlengde van het winkelcentrum Leidsche Rijn.

De verwachte oplevering van de eerste woningen is het 3e kwartaal van 2023.