Skip to main content

Nominatie 7 – Woonfonds – Rijswijk

Organisatie:

Organisatie: Gemeente Rijswijk

Project:

Woonfonds Rijswijk

Locatie:

De Gemeente Rijswijk gaat zelf 100 woningen in de middenhuur realiseren. Het initiatief vertaalt zich naar de oprichting en deelname aan het woonfonds Rijswijk. Het woonfonds moet zorgen voor doorstroming uit de sociale sector en meer betaalbare woningen voor de middeninkomens. Wethouders Johanna Besteman (wonen) en Jeffrey Keus (financiën) zijn nauw betrokken bij dit project.

De 100 nieuwe huurwoningen worden gerealiseerd in de duurzame wijk Rijswijk Buiten en verdeeld over 62 appartementen en 38 eengezinswoningen. De gemeente heeft als participant een belang genomen in het fonds en zorgt er voor dat de huren op de lange termijn gematigd blijven. Tegelijkertijd wordt de doorstroming vanuit het sociale huursegment bevorderd. December 2021 start Dura Vermeer met de bouw.