Skip to main content

Nominatie 9 – Provincie Utrecht – versnelling woningbouw

Organisatie:

Provincie Utrecht

Project:

Versnelling woningbouw

Locatie:

De Provincie Utrecht maakt al lange tijd veel werk van de vastgelopen woningmarkt. Zo lanceerde het begin 2021 Monitor Wonen, dat kennis bundelt van de nieuwste bouwplannen en bestaande woningmarkt statistieken binnen de provincie. De provincie Utrecht werkt samen met overheden en bedrijven aan de bouw van 100.000 woningen tot 2030. Gedeputeerde Binnenstedelijke Ontwikkeling en Wonen Rob van Muilekom wil dat de helft van deze woningen binnen het sociale en middenhuur segment valt.

Nu is daar platform Versnelling Woningbouw bijgekomen, met onder meer het vaste thema middenhuur. Het platform helpt gemeenten, woningcorporaties en projectontwikkelaars bij het terugdringen van het woningtekort. De website deelt kennis, informeert over beleid en biedt ondersteuning aan, onder andere door middenhuur bijeenkomsten te organiseren. Eerder werd rondom middenhuur al het biedboek en een challenge opgezet.