Skip to main content

Nominatie 12 – OMM-Gemeente Zoeterwoude – Verde Vista

Organisatie:

OMM (& Gemeente Zoeterwoude)

Project:

Verde Vista Meerburg

Locatie:

Ontwikkelingsmaatschappij Meerburg (OMM), een participatie van de Gemeente Zoeterwoude en BNG Gebiedsontwikkeling, realiseert langs de A4 bij Zoeterwoude een totale nieuwe wijk Verde Vista Meerburg. In totaal beslaat de ontwikkelingslocatie zo’n 14,5 hectare. Het oorspronkelijke plan, het creëren van extra kantoren, ging van tafel en door de enorme woningnood werd de nieuwe wijk Meerburg in Zoeterwoude een woonbuurt. De gemeente had als wens dat er een sterk gevarieerd woonaanbod voor diverse doelgroepen moest komen, waaronder duurzame middenhuur appartementen.

De start in 2015 was met eengezinswoningen in het segment koop en sociale huur. Dit werd opgevolgd door twee-onder-een-kapwoningen en middenhuur appartementen. Het eerste appartementencomplex omvat 87 middenhuur woningen. Inmiddels is de bouw van nog eens 45 sociale huur en 105 middenhuur appartementen gaande. De gebouwen worden voorzien van meerdere fietsenstallingen, parkeergarages, horeca en een Jumbo supermarkt.