Skip links

Nominatie

2022

Inzending Buurblok van WoonFriesland is genomineerd voor de Middenhuur Award.

De vastgelopen Nederlandse woningmarkt kan wel wat smeerolie gebruiken. Middenhuur is daar zeer geschikt voor. Met project Buurblok van WoonFriesland wordt er duidelijk binnen dit segment waarde toegevoegd. Volgens de jury een terechte nominatie.

Organisatie: WoonFriesland

Categorie: woningcorporatie

Inzending: Buurblok Leeuwarden

Project Buurblok in Leeuwarden van WoonFriesland kent een primeur: de corporatie heeft voor het eerst woningen in de lease en verhuurt deze aan huurders. Afgelopen 21 mei zijn 10 woningen met deze constructie opgeleverd in het segment lage middenhuur.

Project Buurblok is vernoemd naar het vernieuwende woonconcept wat een initiatief is van Bouwgroep Dijkstra Draisma en Stichting Wocozon. Hier komen wonen, onderhoud, vervoer en energie samen als dienst. Buurblok combineert de duurzame, comfortabele droogstapelwoningen van Dijkstra Draisma met een energiepakket van Wocozon. WoonFriesland least de woningen voor een vaste prijs en heeft dit weggezet voor € 910,- per maand aan totale woonlasten. Bij dit bedrag hoort ook het volledige onderhoud en elektrisch deelvervoer voor de huurders. In Leeuwarden pronken nu twee nieuwe elektrische deelauto’s bij de woningen, die de bewoners kunnen reserveren via een speciale app.

Meer informatie over deze nominatie

Wat vindt de jury?

“Goed dat er aandacht is voor de totale woonlasten van middenhuurders en een all-in prijs inclusief energielasten biedt zekerheid en duidelijkheid aan de voorkant.”

Peter Boelhouwer
Peter Boelhouwer
Jurylid Middenhuur Award 2022

“Voor vernieuwing en verandering van bestaande systemen dien je lef te hebben! Dat wordt getoond. Inmiddels wonen mensen echt al via deze innovatieve constructie.”

Jos Melchers
Jos Melchers
Jurylid Middenhuur Award 2022
Terug naar alle nominaties