Skip links

Nominatie

2022

Inzending Westergoud van Bouwinvest is genomineerd voor de Middenhuur Award.

De vastgelopen Nederlandse woningmarkt kan wel wat smeerolie gebruiken. Middenhuur is daar zeer geschikt voor. Met project Westergoud van Bouwinvest wordt er duidelijk binnen dit segment waarde toegevoegd. Volgens de jury een terechte nominatie.

Organisatie: Bouwinvest

Categorie: belegger

Inzending: Westergoud Gouda

In Gouda wordt momenteel project Westergoud gerealiseerd. De oplevering staat gepland rond einde zomer 2022. Bouwinvest is de afnemer van de 59 huurappartementen, die variëren van 50 tot 106 m2. Huurprijzen starten vanaf € 795,- (units van 50-60m2) en loopt op tot € 1.335,- (een enkele van 106m2). Op het binnenterrein komen 40 parkeerplaatsen en enkele deelauto’s voor de bewoners. Ernaast wordt een heemtuin gecreëerd.

Het project verrijst in Westergouwe, een woonwijk in wording aan de westkant van Gouda. Door de mix van koop en huur, jong en oud, huizen en appartementen ontstaat er een levendige, gevarieerde wijk. De doelgroep van Westergoud is specifiek 55+. Voor hen wordt tevens een community opgezet. Op de begane grond komt daarom een gemeenschappelijke living voor de bewoners. Wekelijks is er een hostess en voor alle bewoners een online community app.

Meer informatie over deze nominatie

Wat vindt de jury?

“Middenhuur gericht op senioren, inclusief zorgcomponent en gedeelde ruimte. Dit zijn de projecten die nodig zijn om doorstroming mogelijk te maken.”

Hans Ton
Hans Ton
Jurylid Middenhuur Award 2022

“Focus op 55+ers zorgt ervoor dat er een verhuisketen op gang komt. Dit kan in potentie ook jonge middeninkomens helpen. Het mes snijdt zo aan twee kanten.”

Esther Geuting
Esther Geuting
Jurylid Middenhuur Award 2022
Terug naar alle nominaties