Skip links

#2

2022

Inzending De Juf van Mitros is 2e geworden bij de Middenhuur Award editie 2022.

De vastgelopen Nederlandse woningmarkt kan wel wat smeerolie gebruiken. Middenhuur is daar zeer geschikt voor. Met project De Juf van Mitros wordt er duidelijk binnen dit segment waarde toegevoegd. Volgens de jury een terechte top 3! Mitros is 2e geworden tijdens editie 2022.

Organisatie: Mitros

Categorie: woningcorporatie

Inzending: De Juf Utrecht

De Juf is een wooncomplex in de binnenstad van Utrecht en voorzien van 70 appartementen met een oppervlakte van 35 tot 70 m2. Hiervan zijn 44 appartementen voor sociale huurders en 26 appartementen speciaal voor huurders met een midden inkomen van € 40.024,- tot € 51.199,-. De middenhuur is hier echter in een later stadium gewijzigd naar ‘sociale middenhuur van € 752,33 per maand. Dit proces verliep via loting.

Wooncomplex De Juf ligt in het Museumkwartier op loopafstand van de Dom en dichtbij verschillende voorzieningen en winkels. Een parkeervergunning is niet mogelijk, wel worden er 2 deelauto’s aan het project toegevoegd. De woningen zijn begin 2022 opgeleverd.

.

Meer informatie over deze nominatie

Wat vindt de jury?

“De mix van sociale huur en middenhuur op deze centrale plek in het centrum van Utrecht heeft een stevige bijdrage aan het verbeteren van de sociale cohesie.”

Wabe van Enk
Wabe van Enk
Jurylid Middenhuur Award 2022

“Mitros laat met De Juf zien dat de corporatie een rol kan pakken in het bedienen van middeninkomens. Een mooie 2e plaats!”

Esther Geuting
Esther Geuting
Jurylid Middenhuur Award 2022
Persbericht: Mitros wordt 2e bij Middenhuur Award 2022