Skip links

Winnaar

2022

Inzending AMST van MRP heeft de Middenhuur Award 2022 gewonnen!

De vastgelopen Nederlandse woningmarkt kan wel wat smeerolie gebruiken. Middenhuur is daar zeer geschikt voor. Met project AMST van MRP wordt er duidelijk binnen dit segment waarde toegevoegd. Volgens de jury de terechte winnaar van editie 2022.

Organisatie: MRP

Categorie: ontwikkelaar

Inzending: AMST Amsterdam

AMST is een duurzame, mixed-use ontwikkeling en maakt betaalbaar wonen voor middeninkomens in de levendige metropool Amsterdam mogelijk. Van de 252 woningen, verdeeld over 2 gebouwen, is 80% bestemd voor middeldure huurwoningen (variërend van 40m2 tot 140m2) en 20% voor woningen in de vrije huursector. Een deel van het middensegment huurwoningen is geschikt voor grotere gezinnen met een woninggrootte boven de 100 vierkante meter, wat vrij uitzonderlijk is in Amsterdam.

AMST ligt op een prachtige plek centraal tegenover het Amstelstation, vlakbij Amsterdam Airport Schiphol en verschillende uitvalswegen. Het project is een combi van wonen, werken, elkaar ontmoeten en ontspannen. De stedelijke plint omvat een Jumbo supermarkt, horeca, een foodmarkt, broedplaats en voorzieningen voor ondernemers. Daarnaast komt er een ondergrondse parkeergarage en ruime, overdekte fietsenstalling.

De bouw is in februari 2021 gestart. VenhoevenCS is verantwoordelijk voor het ontwerp en Heddes voor de bouw.

Meer informatie over deze nominatie

Wat vindt de jury?

“De initiatiefnemers steken hun nek uit om op deze locatie grote middenhuurwoningen te realiseren. Dit zal ongetwijfeld geen makkelijke businesscase zijn geweest. Fantastische winnaar 2022.”

Hans Ton
Hans Ton
Jurylid Middenhuur Award 2022

“Grotere middenhuurwoningen van zelfs +100m² voor gezinnen op bij het Amstelstation. Project AMST laat zien dat het kan. Daarnaast huist het veel verschillende functies.”

Jos Melchers
Jos Melchers
Jurylid Middenhuur Award 2022
Persbericht: MRP wint Middenhuur Award 2022