Skip links

Nominatie

2022

Inzending Stadskwartier Palenstein van De Goede Woning is genomineerd voor de Middenhuur Award.

De vastgelopen Nederlandse woningmarkt kan wel wat smeerolie gebruiken. Middenhuur is daar zeer geschikt voor. Met project Stadskwartier Palenstein van De Goede Woning wordt er duidelijk binnen dit segment waarde toegevoegd. Volgens de jury een terechte nominatie.

Organisatie: De Goede Woning

Categorie: woningcorporatie

Inzending: Stadskwartier Palenstein Zoetermeer

Stadskwartier Palenstein in Zoetermeer is een nieuwbouwproject dat verdeeld is over 6 gebouwen en bestaat uit 109 sociale huurappartementen, 42 middenhuur woningen, 4 koopwoningen, 2 supermarkten en 6 kleinere winkels in totaal. De woningen zijn specifiek gerealiseerd voor jongeren, starters, doorstromers en gezinnen.

Aantrekkelijk detail bij de middenhuur woningen is dat een deel van de huurders  is verhuisd met hulp van een specifieke seniorenmakelaar. Zo kwam heel gericht een grote eengezinswoning weer vrij voor gezinnen waardoor er optimale doorstroming plaatsvond. Stadskwartier Palenstein is (gefaseerd) inmiddels helemaal opgeleverd.

.

Meer informatie over deze nominatie

Wat vindt de jury?

“Dat het gelukt is om daadwerkelijk doorstroming te realiseren getuigt van daadkracht vind ik.”

Peter Boelhouwer
Peter Boelhouwer
Jurylid Middenhuur Award 2022

“Er is een doorstroommakelaar ingezet bij project Palenstein om zo ouderen te laten verhuizen naar de middenhuur en zo bestaande woningen vrij te spelen voor andere doelgroepen. Een goede zaak.”

Jos Melchers
Jos Melchers
Jurylid Middenhuur Award 2022
Terug naar alle nominaties