Skip links

#3

2022

Inzending Huybert van Olden hofje van Skope Vastgoed is 3e geworden bij de Middenhuur Award editie 2022.

De vastgelopen Nederlandse woningmarkt kan wel wat smeerolie gebruiken. Middenhuur is daar zeer geschikt voor. Met project Huybert van Olden hofje van Skope Vastgoed wordt er duidelijk binnen dit segment waarde toegevoegd. Volgens de jury een terechte top 3. Uiteindelijk werd dit hofje 3e bij de Middenhuur Award 2022.

Organisatie: Skope Vastgoed

Categorie: ontwikkelaar

Inzending: Huybert van Olden hofje Arnhem

In de wijk Schuyts Kwartier in Arnhem wordt het Huybert van Olden hofje gerealiseerd. Rondom een prachtige binnentuin worden 16 woningen in de middenhuur specifiek voor 55+’ers gerealiseerd. Bewoners kunnen hier gezamenlijk, maar toch ook privé wonen en leven in een veilige en comfortabele setting.

De woningen zijn ca. 108 m2 groot en hebben een eigen berging. Een eigen tuin/terras ligt binnen in het hofje grenzend aan de gezamenlijke binnentuin. Aan de straatzijde heeft men ook een buiten, echter de voordeuren bevinden zich in het hofje. Deze is te bereiken via een karakteristieke poort waarboven een gezamenlijke ruimte is: de Regentenkamer. Prijzen starten vanaf 950,- Euro. Oplevering staat gepland voor zomer 2022.

Meer informatie over deze nominatie

Wat vindt de jury?

“Al 250 jaar werkt de stichting aan de realisatie van een hofje voor ouderen. Alleen dat al is een mooi verhaal.”

Peter Boelhouwer
Peter Boelhouwer
Jurylid Middenhuur Award 2022

“Wat je hier zo mooi ziet is de menselijke maat bij dit project. Ze mogen trots zijn op hun 3e plaats bij editie 2022.”

Esther Geuting
Esther Geuting
Jurylid Middenhuur Award 2022