Skip links

Nominatie

2022

Inzending Vijverhof van Altera is genomineerd voor de Middenhuur Award.

De vastgelopen Nederlandse woningmarkt kan wel wat smeerolie gebruiken. Middenhuur is daar zeer geschikt voor. Met project Vijverhof van Altera wordt er duidelijk binnen dit segment waarde toegevoegd. Volgens de jury een terechte nominatie.

Organisatie: Altera

Categorie: belegger

Inzending: Vijverhof Den Haag

De 155 nieuwbouw appartementen van Altera vormen samen met de woontoren (481 stuks) van DUWO plan Vijverhof. Het project, vlakbij station Hollands Spoor, biedt een optimale mix aan groen, stedelijke dynamiek met voorzieningen en faciliteiten zoals een parkeergarage onder het plein en een winkelcentrum op loopafstand. Plan Vijverhof bestaat uit twee fasen.

Fase 2 betreft de 2 gebouwen van Altera. De eerste omvat 56 appartementen en twee commerciële ruimtes, het tweede gebouw telt 99 appartementen. De complexen worden voorzien van zonnepanelen en de woningen worden collectief aangesloten op het warmtenet. De appartementen variëren in omvang van 48 m2 tot 82 m2 en zijn gericht op verhuur aan young professionals. 98 stuks gaan naar de middenhuur.

Inmiddels is alles verhuurd en opgeleverd.

Meer informatie over deze nominatie

Wat vindt de jury?

“Mooie toevoeging van middenhuurwoningen op een voor young professionals aantrekkelijke locatie nabij OV.”

Wabe van Enk
Wabe van Enk
Jurylid Middenhuur Award 2022

“Relatief grote aantallen in gestapelde vorm zijn makkelijk elders te realiseren. Een positief signaal wat betreft reproduceerbaarheid op locaties elders.”

Jos Melchers
Jos Melchers
Jurylid Middenhuur Award 2022
Terug naar alle nominaties