Skip links

Nominatie

2022

Inzending The Roofs van a.s.r. real estate /CBRE is genomineerd voor de Middenhuur Award.

De vastgelopen Nederlandse woningmarkt kan wel wat smeerolie gebruiken. Middenhuur is daar zeer geschikt voor. Met project The Roofs van a.s.r. real estate /CBRE wordt er duidelijk binnen dit segment waarde toegevoegd. Volgens de jury een terechte nominatie.

Organisatie: a.s.r. real estate / CBRE

Categorie: belegger

Inzending: The Roofs Den Haag

The Roofs bestaat uit 655 huurwoningen, verdeeld over 2 torens pal naast station Den Haag Centraal en Koninklijke Bibliotheek. De torens zijn gerealiseerd op slechts een stuk grond van ongeveer 60 x 120 meter.

Het project kent vrije sector huur, echter ook sociale huur. De 396 middenhuur appartementen (genaamd Urban Roofs) zijn 48 tot 69 m² en starten vanaf €850,- per maand. De torens krijgen tevens 244 parkeerplaatsen.

Met haar moderne uitstraling is The Roofs een waardige toevoeging aan de Haagse skyline. De eerste toren is opgeleverd, de tweede en hoogste toren wordt in de zomer van 2022 opgeleverd. Op de eerste 265 appartementen kwamen 3000 aanmeldingen binnen.

The Roofs is een gezamenlijk project van CBRE Investment Management en a.s.r. Real Estate middels het ASR Dutch Core Residential Fund en het CBRE Dutch Residential Fund. Provast is de ontwikkelaar.

Meer informatie over deze nominatie

Wat vindt de jury?

“The Roofs van a.s.r. en CBRE laat zien dat er midden in de stad ruimte is om woningen voor alle inkomens toe te voegen.”

Wabe van Enk
Wabe van Enk
Jurylid Middenhuur Award 2022

“Mooie architectuur en knappe realisatie. Smal en hoog is kostbaar en toch biedt dit project sociale huur én middenhuur. Knap gedaan.”

Jos Melchers
Jos Melchers
Jurylid Middenhuur Award 2022
Terug naar alle nominaties