Skip links

Nominatie

2022

Inzending Grote Beer van gemeente Rotterdam is genomineerd voor de Middenhuur Award.

De vastgelopen Nederlandse woningmarkt kan wel wat smeerolie gebruiken. Middenhuur is daar zeer geschikt voor. Met project Grote Beer van gemeente Rotterdam wordt er duidelijk binnen dit segment waarde toegevoegd. Volgens de jury een terechte nominatie.

Organisatie: Gemeente Rotterdam

Categorie: overheid

Inzending: Grote Beer Rotterdam

Ook de gemeente Rotterdam heeft een grote behoefte aan betaalbare huurwoningen. De gemeenteraad heeft daarom een Actieplan Middenhuur vastgesteld met als doel: tot 2030 minstens 8.000 nieuwe huurwoningen bouwen voor Rotterdammers met een middeninkomen.

Het plan Grote Beer, gerealiseerd door Dura Vermeer, is een concreet voorbeeld van invloed van de gemeente. Het plan bevat 193 huurwoningen van 57 tot 83 m2 en 85% is bestemd voor middenhuur. Versteda gaat dit verhuren. Er komen voor bewoners gemeenschappelijke ruimtes, een fietsenstalling en in de plint onder andere winkels. De gemeente Rotterdam heeft de grond verkocht en eisen gesteld om zo veel middenhuur toe te voegen.

Meer informatie over deze nominatie

Wat vindt de jury?

“Mede dankzij Actieplan Middeldure Huur van Gemeente Rotterdam mogelijk. Het project is ook nog eens zeer snel en voortvarend verlopen.”

Peter Boelhouwer
Peter Boelhouwer
Jurylid Middenhuur Award 2022

“Gemeente maar ook ontwikkelaar Dura Vermeer hebben zich samen ingespannen om hier middenhuur te realiseren. En dragen dat ook goed uit.”

Hans Ton
Hans Ton
Jurylid Middenhuur Award 2022
Terug naar alle nominaties