Skip to main content

2022 Nominatie 3 – AMST – MRP

Organisatie:

MRP

Project:

AMST Amsterdam

Locatie:

AMST is een duurzame, mixed-use ontwikkeling en maakt betaalbaar wonen voor middeninkomens in de levendige metropool Amsterdam mogelijk. Van de 252 woningen, verdeeld over 2 gebouwen, is 80% bestemd voor middeldure huurwoningen (variƫrend van 40m2 tot 140m2) en 20% voor woningen in de vrije huursector. Een deel van het middensegment huurwoningen is geschikt voor grotere gezinnen met een woninggrootte boven de 100 vierkante meter, wat vrij uitzonderlijk is in Amsterdam.

AMST ligt op een prachtige plek centraal tegenover het Amstelstation, vlakbij Amsterdam Airport Schiphol en verschillende uitvalswegen. Het project is een combi van wonen, werken, elkaar ontmoeten en ontspannen. De stedelijke plint omvat een Jumbo supermarkt, horeca, een foodmarkt, broedplaats en voorzieningen voor ondernemers. Daarnaast komt er een ondergrondse parkeergarage en ruime, overdekte fietsenstalling.

De bouw is in februari 2021 gestart. VenhoevenCS is verantwoordelijk voor het ontwerp en Heddes voor de bouw.