Skip to main content

2022 Nominatie 4 – Stadskwartier Palenstein – De Goede Woning

Organisatie:

De Goede Woning

Project:

Stadskwartier Palenstein Zoetermeer

Locatie:

Stadskwartier Palenstein in Zoetermeer is een nieuwbouwproject dat verdeeld is over 6 gebouwen en bestaat uit 109 sociale huurappartementen, 42 middenhuur woningen, 4 koopwoningen, 2 supermarkten en 6 kleinere winkels in totaal. De woningen zijn specifiek gerealiseerd voor jongeren, starters, doorstromers en gezinnen.

Aantrekkelijk detail bij de middenhuur woningen is dat een deel van de huurders  is verhuisd met hulp van een specifieke seniorenmakelaar. Zo kwam heel gericht een grote eengezinswoning weer vrij voor gezinnen waardoor er optimale doorstroming plaatsvond. Stadskwartier Palenstein is (gefaseerd) inmiddels helemaal opgeleverd.