Skip to main content

2022 Nominatie 6 – Vijverhof – Altera

Organisatie:

Altera

Project:

Vijverhof Den Haag

Locatie:

Den Haag

De 155 nieuwbouw appartementen van Altera vormen samen met de woontoren (481 stuks) van DUWO plan Vijverhof. Het project, vlakbij station Hollands Spoor, biedt een optimale mix aan groen, stedelijke dynamiek met voorzieningen en faciliteiten zoals een parkeergarage onder het plein en een winkelcentrum op loopafstand. Plan Vijverhof bestaat uit twee fasen.

Fase 2 betreft de 2 gebouwen van Altera. De eerste omvat 56 appartementen en twee commerciële ruimtes, het tweede gebouw telt 99 appartementen. De complexen worden voorzien van zonnepanelen en de woningen worden collectief aangesloten op het warmtenet. De appartementen variëren in omvang van 48 m2 tot 82 m2 en zijn gericht op verhuur aan young professionals. 98 stuks gaan naar de middenhuur.

Inmiddels is alles verhuurd en opgeleverd.