Skip to main content

2022 Nominatie 8 – Grote Beer – Rotterdam

Organisatie:

Gemeente Rotterdam

Project:

Grote Beer Rotterdam

Locatie:

Ook de gemeente Rotterdam heeft een grote behoefte aan betaalbare huurwoningen. De gemeenteraad heeft daarom een Actieplan Middenhuur vastgesteld met als doel: tot 2030 minstens 8.000 nieuwe huurwoningen bouwen voor Rotterdammers met een middeninkomen.

Het plan Grote Beer, gerealiseerd door Dura Vermeer, is een concreet voorbeeld van invloed van de gemeente. Het plan bevat 193 huurwoningen van 57 tot 83 m2 en 85% is bestemd voor middenhuur. Versteda gaat dit verhuren. Er komen voor bewoners gemeenschappelijke ruimtes, een fietsenstalling enĀ in de plint onder andere winkels. De gemeente Rotterdam heeft de grond verkocht en eisen gesteld om zo veel middenhuur toe te voegen.