Skip to main content

Caritas & Fortitudo

Organisatie:

Maarsen Groep / Invesco Real Estate

Project:

Caritas & Fortitudo

Locatie:

Amsterdam

Caritas & Fortitudo bestaan uit 221 nieuwe middeldure huurwoningen met een gezamelijke tuin in Overtoomse Veld in Amsterdam-West

Mensen met sleutelberoepen die in Amsterdam werken kregen voorrang op het huren van een woning in de woontorens. Sleutelberoepen zijn banen die heel belangrijk zijn in de samenleving. Bijvoorbeeld in de zorg, de politie en het onderwijs. Ook Amsterdammers en mensen die vanuit een sociale huurwoning een nieuw huurhuis zoeken kregen voorrang.

Van de 67 woningen in Fortitudo zijn 26 woningen aan sleutelberoepen verhuurd, en 21 woningen aan mensen die uit sociale huurwoningen komen. Van de 154 woningen in Caritas zijn 59 woningen aan sleutelberoepen verhuurd en 113 woningen aan bewoners uit Amsterdam, waarvan 35 uit Nieuw-West.