Skip to main content

Open Studio’s

Organisatie:

SBI development B.V.

Project:

Open Studio’s

Locatie:

Johann Siegerstraat 16-18

Open Studio’s wordt een plek waar mensen die affiniteit hebben met de creatieve sector, wonen, werken en verblijven in een gelijkgestemde omgeving. Het programma bestaat uit 65 middenhuur appartementen voor mensen uit de creatieve sector en 2.100 m2 bedoeld voor creatieve bedrijvigheid.

Het is de bedoeling dat er een kruisbestuiving ontstaat tussen de verschillende functies wat onder andere wordt gefaciliteerd door de gemeenschappelijke ruimtes in het gebouw. Zo beschikt het gebouw over een gemeenschappelijke daktuin, entree/kantine en is er een coworking space bedacht waar de bewoners een werkplek kunnen huren. Voor de bewoners wordt er tevens nog een wasserette en woonkeuken gerealiseerd.

Het project is gelegen in het het Kauwgomballenkwartier in Amsterdam wat in de komende jaren transformeert naar een gemengd woon-werk gebied. Het Kauwgomballenkwartier is onderdeel van het gebied Overamstel en kent van oudsher veel bedrijvigheid, waaronder veel bedrijven in de creatieve sector.

Het totale programma beslaat een oppervlakte van 6.172 m2 en wordt naar verwachting eind 2026 of begin 2027 opgeleverd.