Skip to main content

Salix

Organisatie:

Accresco Vastgoed

Project:

Salix

Locatie:

Wilgenplaslaan 200, Rotterdam

Met de oplevering van Salix voegt Accresco Vastgoed een duurzaam en gevarieerd woningaanbod toe aan de Rotterdamse wijk Schiebroek. Er is in deze wijk een grote vraag naar extra woonruimte vooral in het middeldure huursegment. Om hieraan te voldoen is op de locatie van twee voormalige scholen en de Vredevorstkerk in mei 2023 het nieuwe wooncomplex Salix gerealiseerd.

De 60 appartementen en 14 gezinswoningen van Salix zijn bedoeld voor een diverse groep bewoners, waaronder starters, kleine huishoudens, senioren en (jonge) gezinnen. Het complex ligt aan de Wilgenplaslaan 200 in een buurt waar veel straten vernoemd zijn naar de wilg. Salix is Latijn voor ‘wilg’ en deze bomen zijn volop aanwezig in de wijk naast veel ander groen en water. De heldere structuur van het gebouw past goed in het groene Schiebroek met zijn karakteristieke stempel en talrijke groenstroken.