Skip to main content

The Ox

Organisatie:

Vesteda

Project:

The Ox

Locatie:

Osdorperban 3 Amsterdam

Het nieuwbouwcomplex bestaat uit 168 huurappartementen, waarvan 134 in het middenhuursegment en 34 in de vrije sector. Het is ontwikkeld en gebouwd door Van Wijnen en ontworpen door LEVS architecten. The Ox is een duurzaam en energiezuinig gebouw. Bij de toewijzing van de appartementen gaf Vesteda voorrang aan bewoners uit Nieuw-West en aan huurders die een sociale huurwoning achterlieten. Hun woningen kwamen hierdoor weer beschikbaar voor starters en mensen met een lager inkomen. Hiermee zorgde Vesteda voor een actieve bijdrage aan de doorstroming op de Amsterdamse woningmarkt. Daarnaast verleende Vesteda bij de toewijzing van de appartementen voorrang aan mensen met een maatschappelijk beroep, zoals medewerkers in de zorg, het onderwijs, politie en brandweer. Een derde van de nieuwe huurders werkt in een van deze sectoren.