Skip to main content

Peter Boelhouwer

HOOGLERAAR TU DELFT
Peter Boelhouwer werkt sinds 1988 bij de TU Delft en is sinds 2001 hoogleraar huisvestingssystement, in de periode 2003-2013 wetenschappelijk directeur van het Onderzoekinstituut OTB en sinds juni 2013 afdelingsvoorzitter van de afdeling OTB onderzoek voor de gebouwde omgeving van de faculteit Bouwkunde.

Hans Ton

DIRECTEUR WONEN MINISTERIE BZK
Hans Ton is directeur Wonen bij het ministerie van Binnenlandse Zaken en Koninkrijksrelaties en houdt zich vrijwel dagelijks bezig met alle ontwikkelingen rondom middenhuur. Voor BZK was hij directeur Werknemersregelingen bij het ministerie van Sociale Zaken en Werkgelegenheid (SZW). Daarvoor vervulde hij diverse andere managementfuncties bij dit ministerie. Hans Ton studeerde Rurale ontwikkelingsstudies aan de Wageningen Universiteit.

Jury skills

HOE SCOORT HET VIJFTAL?
Kennis van Nederlandse woningmarkt
97/100
Ervaring met middenhuur
91/100
Onafhankelijkheid
100/100

Martijn Balster

WETHOUDER WONEN GEMEENTE DEN HAAG
Martijn Balster is namens de PVDA sinds eind 2019 wethouder van Den Haag en heeft in zijn portefeuille onder andere Wonen, Wijken en Welzijn. Daarnaast is hij de 5e locoburgemeester van de stad. Hij studeerde bestuurskunde en overheidsmanagement aan de Saxion Hogeschool Enschede en behaalde daarna een master aan de Universiteit Twente. Martijn Balster besteed veel aandacht aan meer sociale huur en middenhuur.

Esther Geuting

DIRECTEUR INNOVATIE STEC GROEP
Esther Geuting is sinds 2001 werkzaam bij advies- en onderzoeksbureau Stec Groep. Sinds 2012 is zij directeur innovatie. Ze heeft zich met name gespecialiseerd op vastgoedprojecten, voor zowel ministeries, steden, projectontwikkelaars en institutionele beleggers. Esther is tevens juryvoorzitter.

Wabe van Enk

PARTNER, HOOFDREDACTEUR PROPERTYNL
Wabe van Enk is directeur/hoofdredacteur van PropertyNL en PropertyEU. Na een loopbaan als journalist bij Het Financieele Dagblad, NRC Handelsblad en hoofdredacteur VGM, stond hij in 2000 aan de wieg van PropertyNL. Na succes van de Nederlandse editie werd in 2006 PropertyEU opgericht. PropertyNL en -EU zijn bekend vanwege de onafhankelijke research met redacties in Utrecht, Londen en Rome en maken dagelijkse nieuwsbrieven, magazines en researchuitgaven. PropertyNL is onderdeel van de FD Mediagroep.

Betrokkenheid

WAT HOUDT DE JURY DAGELIJKS BEZIG?
De onafhankelijke juryleden editie 2021 houden zich elke dag bezig met verschillende aspecten van de Nederlandse woningmarkt.
ONDERZOEK
RAPPORTAGE
INSPIREREN
LUISTEREN
BELEID
MIDDENHUUR
ADVIES
LESGEVEN
STIMULEREN
VERBINDEN
KENNIS DELEN
REALISEREN

Uitreiking

26 OKTOBER 2021 PROVADA AMSTERDAM

Jury editie 2021

De jury van de Middenhuur Award editie 2021 was geheel onafhankelijk en wees gezamenlijk en unaniem de winnaar Wonam aan.