Skip links

Nummer

#3

Inzending Little C in Rotterdam van ERA Contour / JP van Eesteren is 3e geworden bij de Middenhuur Award 2021.

De vastgelopen Nederlandse woningmarkt kan wel wat smeerolie gebruiken. Middenhuur is daar zeer geschikt voor. Met project Little C van ERA Contour / JP van Eesteren wordt er duidelijk binnen dit segment waarde toegevoegd. Volgens de jury een terechte nummer 3.

Organisatie: ERA Contour / JP van Eesteren

Categorie: ontwikkelaar

Inzending: Little C Rotterdam

Little C is een nieuwbouwproject in hartje Rotterdam van ERA Contour en JP van Eesteren. Op de kop van de Coolhaven zijn ruim 300 woningen gekomen, bestaande uit koop en (tweederde) middenhuur. Daarnaast is er 10.000 m2 aan diverse (plint)faciliteiten en werkruimten gerealiseerd.

Het project heeft een divers (woon)programma en bestaat uit appartementen, lofts, studio’s, daktuinen, ontmoetingspleinen, kantoren, werkplekken, ateliers, horeca en kleinschalige winkels. Er is sprake van stedelijke verdichting en tegelijkertijd wonen en werken in de luwte. Het ontwerp heeft een authentieke en industriële uitstraling, die doet denken aan een wereldstad als New York.

Bouwinvest stapte in de middenhuur woningen en heeft inmiddels alles verhuurd.

Meer informatie over de #3
Foto’s: Annet Delfgaauw en Rick Arnold.

Wat vindt de jury?

“Zeer bijzonder nieuwbouwproject aan de Coolhaven Rotterdam, waar een mooie mix is gecreëerd tussen commercieel, wonen en groen.”

Peter Boelhouwer
Peter Boelhouwer
Jurylid Middenhuur Award 2021

“Een project dat naast koop bestaat uit tweederde middenhuur en je het gevoel geeft alsof je midden in een wijk in New York staat.”

Esther Geuting
Esther Geuting
Jurylid Middenhuur Award 2021
Terug naar alle nominaties