Skip links

Nominatie

2021

Inzending Rabo SmartBuilds van Rabobank is genomineerd voor de Middenhuur Award.

De vastgelopen Nederlandse woningmarkt kan wel wat smeerolie gebruiken. Middenhuur is daar zeer geschikt voor. Met Rabo SmartBuilds van Rabobank wordt er duidelijk binnen dit segment waarde toegevoegd. Volgens de jury een terechte nominatie.

Organisatie: Rabobank

Categorie: bancair

Inzending: Rabo SmartBuilds

Uit onverwachtse hoek stapt de Rabobank in het segment middenhuur en wil het met project Rabo SmartBuilds bijdragen aan de bouw van 12.000 tijdelijke woningen. De bank wil in samenwerking met gemeenten door het hele land die grondposities tijdelijk vergunnen modulaire woningen tijdelijk realiseren met een huurprijs tussen de € 753,- en € 1.000,- (appartementen) en grondgebonden tot € 1.250,-.

In de praktijk kan Rabo SmartBuilds de woningen meestentijds 15 jaar verhuren. Na deze periode kunnen gemeenten de vergunning verlengen of zijn de woningen te verplaatsen. Aan het eind van de levensduur (tenminste 50 jaar) zijn de woningen circulair te recyclen.

Meer informatie over deze nominatie

Wat vindt de jury?

“Snel, modulair bouwen en vervolgens kunnen verplaatsen of recyclen draagt bij aan betaalbaar wonen en onze klimaat uitdagingen.”

Hans Ton
Hans Ton
Jurylid Middenhuur Award 2021

“Het is positief dat nu ook uit de bancaire sector een speler opstaat en zich inzet voor meer middenhuur.”

Wabe van Enk
Wabe van Enk
Jurylid Middenhuur Award 2021
Terug naar alle nominaties