Skip links

Nominatie

2021

Inzending High Park van Syntrus Achmea is genomineerd voor de Middenhuur Award.

De vastgelopen Nederlandse woningmarkt kan wel wat smeerolie gebruiken. Middenhuur is daar zeer geschikt voor. Met project High Park van Syntrus Achmea wordt er duidelijk binnen dit segment waarde toegevoegd. Volgens de jury een terechte nominatie.

Organisatie: Syntrus Achmea

Categorie: belegger

Inzending: High Park Arnhem

High Park is een groots gebouw met een rijke historie gelegen aan de Velperweg in Arnhem. Het voormalig ING kantoor is getransformeerd naar een luxe appartementencomplex. Het Kruisgebouw bestaat uit 12 woonlagen met in totaal 281 appartementen, verdeeld over koop en (midden)huur, en biedt een grandioos uitzicht over de stad Arnhem. Nagenoeg alle woningen hebben een vrije hoogte van 3,70 meter met prachtig zicht op de stad.

Syntrus Achmea Real Estate & Finance is belegger en verhuurt 203 appartementen in High Park middels een pensioenfonds. Bijzonder om te vermelden is dat Syntrus Achmea bij de verhuur van 66 appartementen voorrang gaf aan huurders die een sociale huurwoning achterlieten. Zo maakten ook starters op de woningmarkt meer kans op deze woningen.

Naast de 66 appartementen met een gereguleerde huurprijs worden er 137 appartementen aangeboden in de middenhuur en vrije sector. De gasloze woningen variëren in grootte tussen de 45 en 130 vierkante meter en veehuurprijzen begonnen bij € 695,- per maand.

Meer informatie over deze nominatie

Wat vindt de jury?

“Door specifieke doelgroepen voorrang te verlenen stimuleer je nog meer doorstroming. Een goede zet van Syntrus Achmea.”

Martijn Balster
Martijn Balster
Jurylid Middenhuur Award 2021

“Ook dit project bestaat uit een mix van koop en huur. Met huurprijzen vanaf €695,- per maand een waardevol middenhuur project in Nederland.”

Peter Boelhouwer
Peter Boelhouwer
Jurylid Middenhuur Award 2021
Terug naar alle nominaties