Skip links

Nominatie

2021

Inzending De Schaloen van Staedion is genomineerd voor de Middenhuur Award.

De vastgelopen Nederlandse woningmarkt kan wel wat smeerolie gebruiken. Middenhuur is daar zeer geschikt voor. Met project De Schaloen van woningcorporatie Staedion wordt er duidelijk binnen dit segment waarde toegevoegd. Volgens de jury een terechte nominatie.

Organisatie: Staedion

Categorie: woningcorporatie

Inzending: De Schaloen Den Haag

Nieuwbouwproject De Schaloen in Moerwijk Den Haag komt voort uit een landelijke markttoets en is een samenwerking tussen woningcorporatie Staedion en een marktpartij. Meerdere gebouwen zullen 570 huurwoningen totaal voortbrengen, verdeeld over 225 sociale huur en 345 middenhuur. Er komen daardoor én duurzamere huizen terug én het aantal sociale huurwoningen is meer dan dat er gesloopt gaan worden. De huidige bewoners kunnen terugkeren in de nieuwbouw. Daarnaast zorgt de toevoeging van middenhuur woningen voor doorstroming en een betere mix in de wijk.

Meer informatie over deze nominatie

Wat vindt de jury?

“Door sloop-nieuwbouw komt er en meer sociale huur terug én wordt er middenhuur toegevoegd. Kwalitatief en kwantitatief een vooruitgang.”

Peter Boelhouwer
Peter Boelhouwer
Jurylid Middenhuur Award 2021

“Erg mooi voorbeeld van een samenwerking tussen een woningcorporatie en een marktpartij. Een enorme impuls voor Moerwijk Den Haag.”

Hans Ton
Hans Ton
Jurylid Middenhuur Award 2021
Terug naar alle nominaties