Skip links

Winnaar

2021

Inzending BUUR van Wonam is de grote winnaar van de Middenhuur Award 2021.

De vastgelopen Nederlandse woningmarkt kan wel wat smeerolie gebruiken. Middenhuur is daar zeer geschikt voor. Met project BUUR van ontwikkelaar Wonam wordt er duidelijk binnen dit segment waarde toegevoegd. Volgens de jury een terechte winnaar!

Organisatie: Wonam

Categorie: ontwikkelaar

Inzending: BUUR Leidsche Rijn Utrecht

In Leidsche Rijn Centrum verrijst BUUR, een bijzonder nieuwbouwproject van Wonam (en ook woningcorporaties Mitros en Portaal). BUUR bestaat uit 3 gebouwen met 454 huurwoningen. Het worden 2-en 3-kamerappartementen, waarvan 314 woningen in de sociale huur en 140 in de middenhuur. Op de begane grond, in het verlengde van de winkelstraat, komt een levendige plint (o.a. te huur voor ambachtelijke ondernemers). Onder 2 gebouwen komen gezamenlijke parkeergarages en fietsenstallingen.

BUUR staat midden in de samenleving. Hier leven buren niet naast elkaar, maar mét elkaar. Om ontmoeting te stimuleren, worden alle gebouwen gemengd. Huurders van sociale huurwoningen wonen samen met huurders van midden huurwoningen. De woningen worden verhuurd volgens het Actieplan Middenhuur van de gemeente Utrecht.

Het project wordt gerealiseerd op de zuidpunt van Leidsche Rijn Centrum, op 5 minuten loopafstand vanaf het NS-station Leidsche Rijn en in het verlengde van het winkelcentrum Leidsche Rijn.

De verwachte oplevering van de eerste woningen is het 3e kwartaal van 2023.

Meer informatie over de winnaar 2021

Wat vindt de jury?

“Ik heb met een scherp oog gekeken naar het jury criterium stimuleren van sociale cohesie. Dat zit bij BUUR erg goed.”

Martijn Balster
Martijn Balster
Jurylid Middenhuur Award 2021

“Positief signaal dat een marktpartij als Wonam niet met één, maar twee woningcorporaties succesvol samenwerkt.”

Wabe van Enk
Wabe van Enk
Jurylid Middenhuur Award 2021
Terug naar alle nominaties