Skip links

Lancering Middenhuur Award

Iedereen herkent het inmiddels wel, we zitten met z’n allen met een groot probleem: de Nederlandse woningmarkt zit volledig op slot. Het segment middenhuur is een goede smeerolie! Middenhuur is vrije sector huur dat na de sociale huur komt en dus vanaf ca. € 750,-. Het is een segment dat ideaal is voor mensen die niet willen of kunnen kopen en niet in aanmerking komen voor sociale huur. Dit is een enorme groep in Nederland.

“Mensen met een middeninkomen vallen al jaren tussen wal en schip. Het wordt tijd dat er meer middenhuur komt.”

Peter Boelhouwer, hoogleraar TU Delft

De juiste initiatieven in Nederland dragen veel bij en verdienen de aandacht:

De Middenhuur Award

In Utrecht zit een jonge ontwikkelaar (ca. 10 jaar) die sinds zijn bestaan zich richt op middenhuur: Sustay. Daarnaast zit er in Arnhem een adviesgroep die zich ook al jaren verdiept in middenhuur: Stec Groep.

Beide partijen werken vaker samen en besloten dat middenhuur nog meer de aandacht verdiend. En zo ontstond de Middenhuur Award.

Uitreiking editie 2021 vindt 26 oktober plaats op de PROVADA, RAI Amsterdam

Partners

Sustay en Stec Groep zijn niet de enige partijen die begrijpen hoe belangrijk middenhuur is. Al snel sloten 3 partners zich aan: Ministerie van Binnenlandse Zaken & Koninkrijkrelaties, TU Delft en PropertyNL.

Uitreiking op PROVADA

De uitreiking van de award zal plaatsvinden op dinsdag 26 oktober op de PROVADA. In de RAI Amsterdam zal dit gebeuren op de stand van PropertyNL.

De uitreiking geschied live in het bijzijn van 3 finalisten. Een onafhankelijke jury bepaalt de nominaties, de top 3 en de uiteindelijke winnaar. Dit kan markt breed zijn: van een Provincie, gemeente, belegger, ontwikkelaar tot bouwbedrijf. Voorop staat dat deze partij een bijdrage levert in 2021 aan de vastgelopen woningmarkt op het vlak van middenhuur. De jury wordt naar alle waarschijnlijkheid in juli bekend gemaakt.

Nominaties suggestie?

Via deze website blijft iedereen op de hoogte van de laatste ontwikkelingen en nominaties. Tevens is het mogelijk om via het contactformulier een suggestie te doen om genomineerd te worden. Voorwaarden zijn simpel: het is 2021 te koppelen en middenhuur gerelateerd.