Skip links

Jury Middenhuur Award bekend

Het is zover! De jury van de Middenhuur Award 2021 is bekend. Wat een zwaargewichten zitten er deze editie in de jury. Een vijftal dat enorm veel weet van de vastgelopen Nederlandse woningmarkt. Zij zullen zich buigen over de nominaties in augustus en september. Vervolgens bepalen zij, geheel onafhankelijk, over de 3 finalisten en wijzen ze gezamenlijk de winnaar aan op dinsdag 26 oktober tijdens de uitreiking op de PROVADA.

“Betaalbare woningen zijn voor iedereen van groot belang. Juist de mensen met een middeninkomen zitten klem: ze kunnen niet terecht in de sociale huursector en een koopwoning is vaak te duur. Middenhuur zorgt voor een gezonde woningmarkt en doorstroming. Bij BZK zetten wij ons actief in voor meer realisatie van dit segment.”

Hans Ton, directeur Wonen (Min. BZK)

De vijf juryleden komen uit verschillende hoeken, echter hebben gemeen dat ze allen enorm veel weten van de woningmarkt en middenhuur.

#1 Peter Boelhouwer

Peter Boelhouwer werkt sinds 1988 bij de TU Delft en is sinds 2001 hoogleraar huisvestingssystement, in de periode 2003-2013 wetenschappelijk directeur van het Onderzoekinstituut OTB en sinds juni 2013 afdelingsvoorzitter van de afdeling OTB onderzoek voor de gebouwde omgeving van de faculteit Bouwkunde.

Hij is een veel gevraagd spreker en weet exact de pijnpunten te benoemen van mensen die tussen wal en schip vallen. Hierover schreef hij ook veel in de e-paper ‘De sleutel tot… #middenhuur #socialehuur #samenwerking. 

Jury Middenhuur Award editie 2021

#2 Hans Ton

Hans Ton is directeur Wonen bij het ministerie van Binnenlandse Zaken en Koninkrijksrelaties en houdt zich vrijwel dagelijks bezig met alle ontwikkelingen rondom middenhuur. Voor BZK was hij directeur Werknemersregelingen bij het ministerie van Sociale Zaken en Werkgelegenheid (SZW). Daarvoor vervulde hij diverse andere managementfuncties bij dit ministerie. Hans Ton studeerde Rurale ontwikkelingsstudies aan de Wageningen Universiteit.

#3 Martijn Balster

Martijn Balster is namens de PVDA sinds eind 2019 wethouder van Den Haag en heeft in zijn portefeuille onder andere Wonen, Wijken en Welzijn. Daarnaast is hij de 5e locoburgemeester van de stad. Hij studeerde bestuurskunde en overheidsmanagement aan de Saxion Hogeschool Enschede en behaalde daarna een master aan de Universiteit Twente. Martijn Balster besteed veel aandacht aan meer sociale huur en middenhuur.

#4 Esther Geuting

Esther Geuting is sinds 2001 werkzaam bij advies- en onderzoeksbureau Stec Groep. Sinds 2012 is zij directeur innovatie. Ze heeft zich met name gespecialiseerd op vastgoedprojecten, voor zowel ministeries, steden, projectontwikkelaars en institutionele beleggers. De Stec Groep is tevens één van de initiatiefnemers van de Middenhuur Award.

#5 Wabe van Enk

Wabe van Enk is directeur/hoofdredacteur van PropertyNL en PropertyEU. Na een loopbaan als journalist bij Het Financieele Dagblad, NRC Handelsblad en hoofdredacteur VGM, stond hij in 2000 aan de wieg van PropertyNL. Na succes van de Nederlandse editie werd in 2006 PropertyEU opgericht. PropertyNL en -EU zijn bekend vanwege de onafhankelijke research met redacties in Utrecht, Londen en Rome en maken dagelijkse nieuwsbrieven, magazines en researchuitgaven.