Skip links

Uitreiking 2022 op de Provada

Dinsdag 14 juni start de driedaagse PROVADA beurs wederom in de RAI Amsterdam. Om de eerste dag is van 11:00 uur tot 12:00 uur de Middenhuur Award. Sander Schimmelpenninck presenteert de show. Vier van de vijf juryleden zijn ook aanwezig. De uitreiking vindt opnieuw plaats op de stand van partner PropertyNL in hal 12, standnummer 49.

“Ook dit jaar staan we weer op onze PropertyNL stand, 12-49!”

Wabe van Enk, jurylid Middenhuur Award 2021

12 genomineerde organisaties
De bokaal gaat dit jaar naar één van de volgende twaalf organisaties: Census Real Estate (The Terminal Helmond), Bouwinvest (Westergoud Gouda), a.s.r./CBRE (The Roofs Den Haag), WoonFriesland (Buurblok Leeuwarden), Gemeente Rotterdam (De Grote Beer Rotterdam), Syntrus Achmea (NOW Utrecht), Skope Vastgoed (Huybert van Olden hofje Arnhem), MRP (AMST Amsterdam), Mitros (De Juf Utrecht), Dura Vermeer (Diepeveen Rotterdam), Altera (De Vijverhof Den Haag) en De Goede Woning (Stadskwartier Palenstein).

Onafhankelijke jury

De twaalf fantastische nominaties worden beoordeeld door een onafhankelijke jury. Zij delen per project, aan de hand van een vijftal criteria, punten uit en gaan daarna met elkaar tweemaal in overleg. De jury bestaat dit jaar uit de volgende vijf experts uit de woningmarkt: Peter Boelhouwer (hoogleraar TU Delft), Hans Ton (directeur wonen Ministerie BZK), Jos Melchers (directeur gebiedsontwikkeling Rotterdam), Wabe van Enk (hoofdredacteur PropertyNL) en juryvoorzitter Esther Geuting (directeur innovatie Stec Groep).

Nederland verkeert momenteel in een wooncrisis. Middenhuur is een sterk segment om dit op te lossen. Het levert meer gewilde betaalbare woningen op, creëert doorstroming (vooral vanuit het sociale segment en senioren) en het leidt tot beter gemixte wijken. De juiste initiatieven verdienen daarom nog meer de aandacht. Zo is in 2021 de Middenhuur Award ontstaan. Een initiatief van ontwikkelaar Sustay en adviesbureau Stec Groep.

Sander Schimmelpenninck presenteert de Middenhuur Award 2022

Sander Schimmelpenninck, die bekend is van onder andere het tv-programma ‘Sander en de kloof’ en zijn kritische blik op de woningmarkt, presenteert de uitreiking. Het programma start 11:00 uur en duurt circa 3 kwartier tot een uur. Aan bod komen diverse genomineerde organisaties, de winnaar van editie 2021 Wonam en het publiek wordt getrakteerd op een kennisquiz rondom het thema middenhuur. Toegang is gratis indien je in het bezit bent van een PROVADA-ticket.